Nyheter om spel och spelbranschen

Anders Holmgren lämnar Cherry med omedelbar verkan

Dela den här artikeln:

Styrelsen för Cherry har beslutat att bolagets vd och koncernchef, Anders Holmgren, lämnar företagsgruppen med omedelbar verkan.

Ekobrottsmyndigheten genomförde under tisdagsförmiddagen en husrannsakan vid Cherry AB:s huvudkontor i Stockholm. I samband med denna anhölls bolagets vd, Anders Holmgren, misstänkt för grovt insiderbrott.

På torsdagseftermiddagen häktade Stockholms tingsrätt spel-vd:n, som nu får lämna bolaget.

– Anders Holmgren har gjort förtjänstfulla insatser för Cherrykoncernen, men med anklagelser om insideraffärer riktade mot sig kan han inte fullfölja sitt uppdrag, kommenterar Morten Klein, styrelseordförande i Cherry AB.

Han fortsätter:

– Styrelsen har beslutat att med omedelbar verkan säga upp hans anställning som vd. Anders Holmgren lämnar i samband med detta även sina uppdrag som styrelseledamot i Cherrys dotterbolag.

Lästips:  Betsson om sponsring i Sverige: "Damidrott överlag är intressant för oss"

Erfaren ersättare tillförordnas

Gunnar Lind blir tillförordnad vd för bolaget. Han var vd för Cherry mellan 2006 och 2011, och idag styrelsemedlem samt ordförande i styrelsens revisionskommitté.

– Som tidigare kommunicerats tjänstgör Gunnar Lind som tillförordnad vd och han kommer att fortsätta i den rollen för att säkerställa att verksamheten utvecklas enligt fastlagda planer till dess att en ordinarie vd utsetts, avslutar Morten Klein.

Processen att hitta en ordinarie efterträdare har inletts.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start