Nyheter om spel och spelbranschen

Anders Holmgren lämnar Cherry med omedelbar verkan

Dela den här artikeln:

Styrelsen för Cherry har beslutat att bolagets vd och koncernchef, Anders Holmgren, lämnar företagsgruppen med omedelbar verkan.

Ekobrottsmyndigheten genomförde under tisdagsförmiddagen en husrannsakan vid Cherry AB:s huvudkontor i Stockholm. I samband med denna anhölls bolagets vd, Anders Holmgren, misstänkt för grovt insiderbrott.

På torsdagseftermiddagen häktade Stockholms tingsrätt spel-vd:n, som nu får lämna bolaget.

– Anders Holmgren har gjort förtjänstfulla insatser för Cherrykoncernen, men med anklagelser om insideraffärer riktade mot sig kan han inte fullfölja sitt uppdrag, kommenterar Morten Klein, styrelseordförande i Cherry AB.

Han fortsätter:

– Styrelsen har beslutat att med omedelbar verkan säga upp hans anställning som vd. Anders Holmgren lämnar i samband med detta även sina uppdrag som styrelseledamot i Cherrys dotterbolag.

Lästips:  888 breddar produkterbjudandet – väljer Yggdrasil

Erfaren ersättare tillförordnas

Gunnar Lind blir tillförordnad vd för bolaget. Han var vd för Cherry mellan 2006 och 2011, och idag styrelsemedlem samt ordförande i styrelsens revisionskommitté.

– Som tidigare kommunicerats tjänstgör Gunnar Lind som tillförordnad vd och han kommer att fortsätta i den rollen för att säkerställa att verksamheten utvecklas enligt fastlagda planer till dess att en ordinarie vd utsetts, avslutar Morten Klein.

Processen att hitta en ordinarie efterträdare har inletts.


Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start