Nyheter om spel och spelbranschen

Bildextra: Tapiren Torsten – storvinst för Triss

Dela den här artikeln:

Tidigt på onsdagsmorgonen födde tapiren Triss en liten unge. Allt förlöpte utan problem – och både mamma och unge är nu redo att gå ut i solen med de andra djuren, meddelar Kolmårdens djurpark.

Vuxna låglandstapirer är mörkbruna, men ungarna föds med vita ränder, vilket mest troligt fungerar som kamouflage mot rovdjur.

– Vi är otroligt glada att våra tapirer Triss och Kalle äntligen fått sin första gemensamma unge och att allt har gått. Han kommer bli en viktig del i arbetet att skapa engagemang för artens utsatta situation i det vilda, säger Rosanna Franzèn, djurvårdare på Kolmården.

Ville lära känna personligheten innan namngivningen

Kolmårdens nykomling har en viktig roll som ambassadör för sin art. Detta genom att bidra till att skapa ett engagemang för djur och natur. I det vilda minskar antalet låglandstapirer till följd av avverkning av regnskog.

Djurvårdarna väntade med att ge ungen ett namn tills man lärt känna hans personlighet lite bättre.

Under fredagen offentliggjordes, via TT, att tapirungen ska tituleras Torsten.

Lästips:  Paf inför förlustgräns – ska inte gå att spela bort mer än 300 000 kr/år

Snabbfakta låglandstapir

  • Levnadsmiljö: Regnskog i Sydamerika
  • Vikt: 180-250 kg
  • Livslängd: 30 år
  • Antal ungar: 1/kull

Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start