Nyheter om spel och spelbranschen

USA:s spelmarknad nära att öppnas upp: ”En seger för miljoner amerikaner ”

USA har tagit ytterligare ett kliv mot att öppna upp sin spelmarknad. Högsta domstolen stödjer en delstatslag som tillåter sportspel på New Jerseys kasinon och hästkapplöpningsbanor. Följdeffekterna väntas bli att även andra staters marknader öppnas upp.

Domen, som alltså delstaten New Jersey överklagat, gäller ett förbud för stater att tillhandahålla sportspel. Den amerikanska Högsta domstolen har nu slagit fast att förbudet inte längre är giltigt. Lagen, från 1992, betraktas av domstolen som icke-konstitutionell.

Kongressen kan nu reglera sportspel direkt, men om den väljer att inte göra det är beslutet upp till varje delstat.

Det här kan få följdeffekten att den gigantiska amerikanska spelmarknad för sport öppnas upp, likt till exempel i Europa.

Lästips:  ATG: "Intresset för spel på hästar i Sverige är större än någonsin"

”En seger för miljoner amerikaner”

The American Gaming Association (AGA) uppskattar att amerikanerna spelar omkring 10 miljarder dollar enbart på årets NCAA-mästerskap (basket). Endast 3 procent av insatserna sker legalt genom Nevada, enligt AGA.

– Dagens besked är en seger för miljoner amerikaner som letar efter ett sätt att säkert och lagligt spela på sport, skriver AGA i ett uttalande.

Man fortsätter:

– Domen gör det möjligt för stater att ge amerikanerna vad de vill ha: en öppen, transparent och ansvarsfull marknad för sportspel.

Hela AGA:s uttalande finns att läsa här: Federal Ban on Sports Betting Found Unconstitutional


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start