Nyheter om spel och spelbranschen

Svenska Spel förlänger med svensk handboll

Dela den här artikeln:

Svensk handboll fortsätter samarbetet med Svenska Spel genom ett nytt 3-årigt sponsoravtal. Värdet på det nya avtalet uppgår till totalt 35,7 miljoner kronor.

Svenska Spel har varit huvudsponsor för svensk handboll i mer än ett decennium. Det nya treåriga avtalet med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll sträcker sig från säsongen 2018/2019 till säsongen 2020/2021.

Ökar sponsorsumman

Värdet på det nya avtalet uppgår till 35,7 miljoner kronor för tre år. Summan är en ökning med drygt 25 procent gentemot tidigare avtal.

– Tillsammans med Svenska Handbollförbundet och elithandbollen för vi svensk handboll framåt. Jag vill särskilt hålla fram svensk handboll som en förebild för hela idrotten när det gäller jämställdhet, säger Lennart Käll, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Han fortsätter:

– För att bibehålla den höga nivån ingår även satsningar på gemensamma projekt inom jämställdhet i det nya avtalet.

Lästips:  Förvaltningsrätten: Nyheter24 ska betala vite på 100 000 kr

”Vill göra handbollen tillgänglig för alla”

Ersättningen fördelas mellan de tre parterna Svenska Handbollförbundet, handbollsligorna och handbollslandslagen.

– Vi har en lång och framgångsrik historik tillsammans med Svenska Spel och det är glädjande att vi även fortsättningsvis kan jobba tillsammans för att utveckla handbollen i Sverige, såväl på nationell nivå som med våra landslag som håller högsta internationella klass, säger Robert Wedberg, generalsekreterare Svenska Handbollförbundet.

– Svenska Spels satsning för jämställdhet och mångfald rimmar också väldigt bra med de värderingar vi har i vår vision att göra handbollen tillgänglig för alla, avslutar Robert Wedberg.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken beskrivs som en handbok för rättigheter med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start