Nyheter om spel och spelbranschen

Ulf Hörnberg utsedd till tillförordnad vd och koncernchef för Svensk Travsport

Styrelsen i Svensk Travsport har beslutat att göra om organisationsstrukturen. Man ska bland annat rekrytera en vd/koncernchef. Tills vidare får Ulf Hörnberg den tillförordnade rollen.

– Den förväntade kommande omregleringen av spelmarknaden och Svensk Travsports separation från ATG innebär att Svensk Travsport kommer att ställas inför flera nya, viktiga och spännande utmaningar, delger man i en nyhetsartikel på sin hemsida.

Man fortsätter:

– För att på bästa sätt tillvarata travsveriges intressen i detta förändrade skede ska Svensk Travsport stå väl rustat när omregleringen träder i kraft vid årsskiftet 2018/2019.

Lästips:  Svenska Spel förlänger med Svenska Fotbollförbundet till och med 2023

Bolaget Troperty ska utvecklas

En viktig del i arbetet under året är att bygga upp och utveckla Troperty AB. Troperty planeras vara navet för kommersialisering av travets ljud- och bildrättigheter samt sportdatabas.

– Ulf Hörnberg är ett välkänt namn i travsverige och vi är övertygade om att han är rätt person att kortsiktigt ansvara för verksamheten intill den kommande vd/koncernchefen är tillsatt, säger Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola.

Rekryteringsprocessen av den fasta tjänsten väntas vara klar under andra halvan av 2018.

Lästips:  Jesper Blomqvist i VM-kampanj för Postkodlotteriet

Johan Lindberg fortsätter som generalsekreterare

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg har fortsatt en viktig del av Svensk Travsports organisation.

– Johan får en mer utåtriktad roll med ansvar för, och utveckling av, sporten för att uppnå målen uppsatta i Pegasus 2020. Detta arbete ska ske i nära samarbete med banor, aktiva och basorganisationer med huvudsaklig målsättning att öka publik, hästägare och antalet hästar, avslutar Marjaana Alaviuhkola.

Svensk Travsport äger 90 procent av aktierna i ATG, medan Svensk Galopp äger den resterande tiondelen. Bägge organisationerna är representerade i ATG:s styrelse.


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start