Nyheter om spel och spelbranschen

Ulf Hörnberg utsedd till tillförordnad vd och koncernchef för Svensk Travsport

Dela den här artikeln:

Styrelsen i Svensk Travsport har beslutat att göra om organisationsstrukturen. Man ska bland annat rekrytera en vd/koncernchef. Tills vidare får Ulf Hörnberg den tillförordnade rollen.

– Den förväntade kommande omregleringen av spelmarknaden och Svensk Travsports separation från ATG innebär att Svensk Travsport kommer att ställas inför flera nya, viktiga och spännande utmaningar, delger man i en nyhetsartikel på sin hemsida.

Man fortsätter:

– För att på bästa sätt tillvarata travsveriges intressen i detta förändrade skede ska Svensk Travsport stå väl rustat när omregleringen träder i kraft vid årsskiftet 2018/2019.

Lästips:  Pontus Lindwall om Betssons licensansökan och den svenska spelmarknaden

Bolaget Troperty ska utvecklas

En viktig del i arbetet under året är att bygga upp och utveckla Troperty AB. Troperty planeras vara navet för kommersialisering av travets ljud- och bildrättigheter samt sportdatabas.

– Ulf Hörnberg är ett välkänt namn i travsverige och vi är övertygade om att han är rätt person att kortsiktigt ansvara för verksamheten intill den kommande vd/koncernchefen är tillsatt, säger Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola.

Rekryteringsprocessen av den fasta tjänsten väntas vara klar under andra halvan av 2018.

Lästips:  Ny studie: Spelberoende vanligt hos våldsbrottsdömda

Johan Lindberg fortsätter som generalsekreterare

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg har fortsatt en viktig del av Svensk Travsports organisation.

– Johan får en mer utåtriktad roll med ansvar för, och utveckling av, sporten för att uppnå målen uppsatta i Pegasus 2020. Detta arbete ska ske i nära samarbete med banor, aktiva och basorganisationer med huvudsaklig målsättning att öka publik, hästägare och antalet hästar, avslutar Marjaana Alaviuhkola.

Svensk Travsport äger 90 procent av aktierna i ATG, medan Svensk Galopp äger den resterande tiondelen. Bägge organisationerna är representerade i ATG:s styrelse.


Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start