Nyheter om spel och spelbranschen

Svenska Spel förlänger med Svenska Fotbollförbundet till och med 2023

Dela den här artikeln:

Avtalet, som är värt 240 miljoner kronor, innebär att Svenska Spel fortsätter som huvudsponsor av Svenska Fotbollförbundet till och med 2023.

Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet har ingått ett avtal om att förnya sitt nuvarande sponsringssamarbete. Spelbolaget har haft ett samarbete och partnerskap med Svenska Fotbollförbundet sedan 1934 och varit huvudsponsor sedan 1994.

– Svenska Spel har varit med och utvecklat svensk fotboll i nära 85 år. Med det nya avtalet fortsätter vi stärka fotbollen – från ”gräsrot” till elit, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

– Fotbollssponsringen är en viktig investering för Svenska Spel. Den bidrar till att stärka både vår image och vår affär vilket är särskilt viktigt nu när vi står inför en ny spelmarknad.

Lästips:  Henrik Lundqvist ny ambassadör för Unibet

Svenska Fotbollförbundet får 40 miljoner årligen

Samarbetet ger Svenska Fotbollförbundet 40 milljoner kronor årligen till och med 2023. Pengar som ska göra det möjligt för Svenska Fotbollförbundet att fortsatt utveckla svensk fotboll och landslagsverksamheterna.

– Vi är mycket glada och stolta över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter i oförminskad takt. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang för svensk fotboll har betytt oerhört mycket – att vi nu är överens om att förlänga vårt partnerskap innebär att vi skapar mycket goda förutsättningar för Svenska Fotbollförbundets verksamhet att fortsätta utvecklas, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Samarbetet mellan Svenska Spel och fotbollsförbundet ska enligt parterna bidra till att stärka hela SvFF:s verksamhet. Det innefattar allt från landslagen till satsningar på ungdoms- och breddfotboll, integrations- och jämställdhetsinitiativet ”Alla är olika, olika är bra” samt insatser för att motverka matchfixning.

Även avtalet med Elitfotboll Dam förlängs.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start