Nyheter om spel och spelbranschen

Ken Lennaárd: ”Zlatans beslut är svårt att förstå”

Dela den här artikeln:

Spelprofilen Ken Lennaárd kommenterar spelmarknaden och dess aktörer i ett debattinlägg hos Nyheter24. Ett av områdena som beskrivs är Zlatans engagemang i Bethard, men även politiker och media får sig en känga.

– Zlatans beslut är svårt att förstå, särskilt med tanke på hans självbiografiska bok där han beskriver hur hemskt det var att växa upp i ett missbrukarhem. Jag måste dra slutsatsen att han inte förstått hur allvarlig baksidan av spel är, och hur stor, skriver Ken Lennaárd.

Han fortsätter:

– Personligen skulle jag aldrig sälja ut mitt eget varumärke om jag hade en miljard på kontot, inte till någon och inte ens om det bara skvalpade 100 mille på botten i skattkammaren. Ur mitt perspektiv är det obegripligt att levande legender som Zlatan och Foppa väljer att sälja sig för videoslots, blöjor, modulhus eller vad det nu kan vara.

– Men nyckelorden här är ”mitt perspektiv”. Vi vill väl leva i en värld där det finns personlig frihet? Zlatan gör vad Zlatan vill – som han nog själv skulle utrycka det – och det har han alldeles rätt i.

Lästips:  888 breddar produkterbjudandet – väljer Yggdrasil

Ken Lennaárd: Finns många som borde ta ansvar

I sitt inlägg pekar han även på andra aktörer som borde visa tydligt ansvar. Han lyfter bland annat fram Svenska Spel, politiker från både (s) och (m) samt journalister och media.

– Ska vi tala om dubbelmoral så måsta man undra varför Zlatan ska ta ansvar när högst ansvarig Shekarabi inte gjort det. Eller Aftonbladet – de som aldrig missar en chans att förfasa sig över spelbolag. Samtidigt som en stor del av de digitala intäkterna på 800 miljoner är spelreklam, skriver Ken Lennaárd.

Hela inlägget finns att läsa här: Ken Le​nnaárd: ”Zlatan gör vad Zlatan vill – och det gör han rätt i”


Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start