Nyheter om spel och spelbranschen

Omregleringen: Propositionen publicerad i sin helhet

Dela den här artikeln:

Under måndagen publicerades hela propositionen En omreglerad spelmarknad. Publiceringen sker som en följd av att den är överlämnad till riksdagen, som nu ska ta beslut om lagförslaget.

Dokumentet är 549 sidor långt och kan laddas ned här: En-omreglerad-spelmarknad-prop. (pdf)

Licenssystem föreslås i propositionen

Den nya regleringen bygger på ett licenssystem där alla som agerar på den svenska spelmarknaden ska ha en licens, och aktörer utan licens ska stängas ute.

– Det oreglerade spelet har tagit över och spel används i kriminell verksamhet. För 14 år sedan tillsattes den första i raden av spelutredningar. Det är på tiden att vi går från ord till handling och får ordning och reda på den svenska spelmarknaden, sade civilminister Ardalan Shekarabi vid förra veckans pressträff.

Regleringen ska vara tillämplig på allt spel som tillhandahålls i Sverige, även spel över internet som riktas till den svenska marknaden.

Lästips:  Hasse Skarplöth om ATG:s licensansökan och den svenska spelmarknaden

Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start