Nyheter om spel och spelbranschen

Scout Gaming får fler uppdrag – allt fler vill erbjuda Daily Fantasy Sports

Dela den här artikeln:

Scout Gaming Group har på kort tid ingått avtal med både ComeOn och StarPick. Bolaget ska leverera sin Daily Fantasy Sports-plattform till spelvarumärkena.

Avtalen innebär att spelbolagen kommer att erbjuda Daily Fantasy Sports (DFS) till sina slutkunder inom en rad olika varumärken. I ett första skede innebär avtalet med ComeOn en free-to-play-version, men intentionen är att senare integrera betalningslösningar för spel om pengar.

Scout Gamings plattform väntas vara integrerad i produktutbudet under andra kvartalet 2018 och därmed i god tid före Fotbolls-VM.

– Att ComeOn som är en erkänd och innovativ aktör väljer att integrera Scout Gamings produkt är ett kvitto på att vår produkt och DFS-vertikalen fortsätter sin etablering i Europa, kommenterar Scout Gamings vd, Andreas Ternström.

Lästips:  Martina Olsson till ATG – och ny roll för Camilla Filipsson

Scout Gaming levererar till Indien

Brittiska Starpick Ltd äger 100% av det indiska bolaget Starpick Fantasy Pt Ltd. Bolaget kommer under våren lansera Daily Fantasy Sport i Indien med särskilt fokus på cricket.

Scout Gamings europeiska likviditetsnätverk består av Betsson, Bethard, ComeOn, Nordic Leisure, Gofantasy, Fanteam och PAF. De tre sistnämnda har gått live med leverantörens DFS-produkt.

Bolaget tillhandahåller skräddarsydda anpassade nätverksspel för spel- och mediabolag. Koncernens huvudkontor ligger i Stockholm och det operationella kontoret ligger i Bergen, Norge.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken beskrivs som en handbok för rättigheter med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start