Nyheter om spel och spelbranschen

Ny bok: ”Sverige har blivit en inbjudande måltavla för matchfixarna”

Dela den här artikeln:

DN-journalisten Jens Littorin och Uppdrag gransknings Magnus Svennungsson släpper boken Matchfixarna – hotet mot nationalsporten.

Boken är den första svenska boken om matchfixning. Författarna är övertygade om att listan över antal läggmatcher hade varit betydligt kortare om Sverige hade ”agerat tidigare”.

– Sverige har blivit en inbjudande måltavla för matchfixarna, menar Jens Littorin och Magnus Svennugsson.

Boken: Spelare tackade nej till 200 000 kr

En fotbollsspelare ska ha tackat nej till 200 000 kronor i en Ica-kasse och hörde själv av sig till förbund och polis. Ändå tvingades han lämna sin flickvän och betala tusentals kronor i månaden till matchfixarna – allt för att undvika att hoten mot honom skulle bli verklighet, skriver Sportbladet.

Enligt boken kan 54 misstänkta matcher klassas som ”misstänkta” under perioden på sex år. Men det är, enligt boken, sannolikt bara ”toppen på isberget”.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken beskrivs som en handbok för rättigheter med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start