Nyheter om spel och spelbranschen

Forskningsbiblioteket – en tjänst som ska samla forskning om spelansvar

Dela den här artikeln:

Svenska Spel lanserar Forskningsbiblioteket – en tjänst där journalister, speloperatörer, beslutsfattare och andra intressenter kan söka bland svensk och internationell forskning om spelansvar och spelproblem.

Den första januari 2019 får vi en ny spellagstiftning i Sverige, där omsorgspliken om kunderna – spelansvarsarbetet – kommer att vara centralt.

– Kunskapen om vilka spelansvarsåtgärder som verkligen fungerar kommer att väga tungt, skriver Svenska Spel i samband med offentliggörandet av tjänsten.

I Forskningsbibliotektet samlar spelbolaget relevant forskning om spelansvar. Syftet är att göra det smidigare och snabbare för alla som vill ta del av aktuella forskningsartiklar.

– Det känns otroligt kul att vi nu kan erbjuda den här tjänsten. Vi vill bli en knutpunkt för dig som söker forskning om spelansvar och förhoppningen är att tjänsten blir flitigt använd, Anneli Berger-Ekman, hållbarhetsspecialist på Svenska Spel.

Lästips:  Paf inför Swish

Över 90 artiklar och en blogg

I Forskningsbiblioteket finns i dag över 90 vetenskapliga artiklar, svenska och internationella, uppdelade efter ämne.

Det finns bland annat forskning som visar vad man bör tänka på vid utveckling av nya spel, vilka spelansvarsåtgärder som har bäst effekt samt varför vissa spel medför större risk än andra.

Forskningsbiblioteket innehåller också en blogg skriven av psykolog Thomas Nilsson. Thomas har arbetat med spelberoendefrågor sedan slutet på 80-talet och var med och utvecklade den nationella Stödlinjen.

Lästips:  Utökad överenskommelse mellan Spelinspektionen och Konsumentverket

”Slipper lägga energi på sådant som inte fungerar”

Thomas Nilsson ser tjänsten som ett viktigt steg framåt för arbetet med spelansvar.

– Om vi ska kunna arbeta förebyggande på ett bra sätt måste vi helt enkelt veta vad vi ska göra. I Forskningsbiblioteket finns en mängd relevant information samlad. På så sätt slipper man lägga energi på sådant som inte fungerar och insatser kan riktas rätt från början, berättar han.

Besök Forskningsbiblioteket här: Länk


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start