Nyheter om spel och spelbranschen

Catena Media får ny vd: ”Jag har verkat i branschen i ett decennium”

Dela den här artikeln:

Styrelsen för Catena Media har utsett Per Hellberg till ny vd. Han tillträder befattningen senast 3 september 2018. Tillförordnade vd Henrik Persson Ekdahl återgår till rollen som styrelsemedlem i Catena Media.

Per Hellberg har tidigare verkat som vd på Nordic Gaming Group Ltd, där han fullbordade avyttringen av bolaget till Betsson AB. Han har därtill erfarenhet från olika befattningar inom marknadsföring och management, däribland som vd för Readly International AB.

– Vi är oerhört glada över att ha nått en överenskommelse med Per, som har en gedigen bakgrund inom digitala medier och exceptionell erfarenhet i att leda globala team mot snabb tillväxt, säger Kathryn Moore Baker, styrelseordförande i Catena Media.

– I sina tidigare befattningar har han uppvisat en stark förmåga att framgångsrikt skapa tillväxt på marknader i förändring.

Lästips:  Svenska Spel får ny hållbarhetschef

”Ett unikt företag”

Per Hellberg har enligt Catena Media omfattande internationell näringslivserfarenhet från onlineindustri, iGaming, förlagsverksamhet, konsumentelektronik och mobil telekommunikation.

– Catena Media är ett unikt företag med en övertygande historia, en nästan oöverträffad tillväxttakt och enorm potential. Jag inspireras av företag med en tydlig tillväxtstrategi – och av hur jag kan bidra till ytterligare framgång, berättar Per Hellberg.

– Jag har verkat i branschen i ett decennium, och det här är ett fantastiskt tillfälle att fortsätta min resa och bistå Catena Media i dess aggressiva strategi mot framtiden, avslutar han.

Per Hellberg förväntas tillträda sin nya befattning i höst, senast 3 september 2018.

Lästips:  Lotteriinspektionen informerar om preliminär tidplan för att söka svensk spellicens

Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start