Nyheter om spel och spelbranschen

ATG arrangerar spel på hästhoppning: ”Ytterligare en dimension till upplevelsen”

Dela den här artikeln:

Under Gothenburg Horse Show går det att spela på hästhoppning hos ATG. Första gången någonsin som hästhoppning fanns i spelbolagets spelutbud var under ryttar-VM 1990.

I årets Gothenburg Horse Show blir det vinnarspel i klasser där svenska hemmahopp, med Peder Fredricson i spetsen, ställs mot några av världens för närvarande bästa ryttare.

– ATG skapar spännande spelupplevelser i samband trav- och galopptävlingar året om. Därför känns det både naturligt och väldigt roligt att kunna erbjuda spel på ridsport, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG.

Det kommer gå att spela både via ATG.se, i butiker samt på plats i Scandinavium.

– ATG är motorn i den svenska hästnäringen och vi har ett engagemang i ridsporten sedan många år tillbaka. ATG har tillåtelse att anordna spel på ridsport och vi tror att möjligheten till spel är ett välkommet tillskott för både ridsportpubliken och alla ATG:s kunder, berättar Katarina Widman.

Lästips:  ATG växer produkterbjudandet – ska erbjuda livekasino

”Ytterligare en dimension till upplevelsen”

ATG tar spel på hästhoppningens högsta klass under torsdag, fredag, lördag och söndag. Det är en (1) tävling respektive dag där det är möjligt att spela Vinnare. Spelformen innebär att spelarna ska välja och satsa på det ekipage som de tror vinner den dagens hopptävling.

– Vi är både stolta och glada över att ATG gett oss förtroendet att erbjuda vår publik möjligheten att spela vinnarspel på hästhoppningen. Vår tävling erbjuder sport av världsklass, det här kan ge ytterligare en dimension till upplevelsen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Även Ridsportförbundet ser fram mot satsningen.

– Det är ett spännande initiativ och det ska bli intressant att se hur det hela faller ut. Det kan ge vårt långvariga samarbete framtida möjligheter att ta ytterligare ett steg, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström.

Lästips:  Lotteriinspektionen informerar om preliminär tidplan för att söka svensk spellicens

Utvärderar efter tävlingen

I dagsläget finns inga fler bestämda ridsportevenemang i ATG:s spelkalender.

– Vi ser fram emot de här dagarna i Göteborg med spänning och får sedan göra en ordentlig utvärdering innan vi tar några beslut om framtiden, avslutar Katarina Widman.

Gothenburg Horse Show pågår från den 20 till 25 februari och är ett mycket populärt evenemang som årligen lockar över 70 000 åskådare.


Köpa din första aktie? 750 000 kunder använder Avanza för sitt sparande. Deras idé är att det ska vara billigt att vara rik. Klicka här för att läsa mer om aktie- och fondsparande.


Sugen på en fin ost? Testa Ostogram – Sveriges största ostbutik på nätet. Klicka här för att läsa mer eller ge bort ett presentkort.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start