Nyheter om spel och spelbranschen

Lennart Käll slutar som vd för Svenska Spel

Efter nära sju år som vd för Svenska Spel har spelbolagets vd bestämt sig för att lämna sin tjänst. Han stannar i företaget som längst till sommaren.

När Lennart Käll tillträdde som vd 2011 var uppdraget tydligt; positionera Svenska Spel som ett ansvarsfullt spelbolag och stärk positionen som ett upplevelsebolag med attraktiva spelprodukter och tjänster.

– Svenska Spel står inför en omreglerad spelmarknad och nya förutsättningar. Arbetet med att anpassa organisationen för den nya spelmarknaden pågår enligt plan. Vi är väl förberedda och ser positivt på att få konkurrera på lika villkor. Detta är ett bra tillfälle för en ny vd att ta vid och fortsätta utveckla Svenska Spel, säger Lennart Käll.

Lästips:  Svenska spelmarknaden växte med 2,8 procent i det första kvartalet

”Har levererat på uppdraget”

Erik Strand, ordförande för Svenska Spel:

– Vi tackar Lennart för det mycket goda arbete han genomfört under sina sju år som vd. Svenska Spel – svenska folkets spelbolag – är väl förberett för den omreglering som förhoppningsvis träder i kraft vid årsskiftet. Rekryteringen av Lennarts efterträdare har startat och kommer att vara klar under våren, säger Erik Strand, ordförande Svenska Spel.

Lennart Käll kommer övergå till egen verksamhet och styrelseuppdrag. Han kvarstår som vd fram tills dess annat kommuniceras, dock som längst fram till sommaren 2018.

– Jag är stolt över det jag tillsammans min ledning och övriga medarbetare på Svenska Spel åstadkommit under min tid som vd. Vi har levererat på uppdraget från ägaren och visat att det som spelbolag går att kombinera ansvar och tillväxt. Svenska Spel står väl rustat för den nya spelmarknaden, avslutar Lennart Käll.

Lästips:  Ny bok: "Sverige har blivit en inbjudande måltavla för matchfixarna"

Uppdaterat: Lennart Käll utvecklar i ett blogginlägg

Huvudpersonen själv skriver under fredagseftermiddagen ett blogginlägg hos Svenska Spel, som finns att läsa i sin helhet här: ”Rätt läge för mig att lämna över”

– Det här är ett bolag med ett urstarkt varumärke och fantastiska, engagerade medarbetare. Svenska Spel kommer att vara väl förberett när den nya spelmarknaden träder i kraft. Jag är både glad och tacksam över att ha fått vara med på resan, skriver Lennart Käll.

Lästips:  Catena Media får ny vd: "Jag har verkat i branschen i ett decennium"

Reaktioner i sociala medier

Magnus Berglund, The Gambler Magazine:

”Lennart – om/när du läser det här: Tack för många år i branschen och i en utmanande position. Reportaget i DI Weekend om överfallet förändrade delar av min syn på livet. Ta en ordentlig semester, ha kul och fortsätt driva de frågor du brinner för gällande brottsoffers rättigheter och säkerhet.” (Nyhetsbrev)

Gustaf Hoffstedt, Branschföreningen för Onlinespel:

”Ingen av oss är oersättlig, men jag kommer sakna Lennart Käll. Dels för att han, såvitt jag kan bedöma, har gjort ett bra jobb och moderniserat Svenska Spel. Dels för de stunder han och jag inte var överens. Det var givande att bryta idéer om spelmarknaden med honom.” (Tweet)


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start