Nyheter om spel och spelbranschen

Patent- och marknadsdomstolen hotar lotteri med vite

Dela den här artikeln:

Miljonlotteriet riskerar vite på flera miljoner kronor om man inte omedelbart ändrar sin försäljning av lotteri via telefon, rapporterar Accent.

Det är Patent- och marknadsdomstolen som slår fast beskedet i en rad så kallade interimistiska förbud. Besluten är av tillfällig karaktär och gäller direkt fram till och med att ärendet är ”uppklarat och avslutat”.

Konsumentombudsmannen (KO) stämde IOGT-NTO i december sedan flera konsumenter, enligt Aftonbladet, råkat ut för ”påstridiga telefonförsäljare”.

– Vi är glada att domstolen har delat vår bedömning att det är väldigt allvarliga överträdelser. Just när det gäller spel ska det vara måttfullhet i marknadsföringen och det här är långt över vad som är måttfullt, säger Carolina Andersson, processråd på Konsumentombudsmannen.

Lästips:  Genting Casino i Manchester nästa för Evolution Gaming

Anser att förbudet är oproportionerligt

Förbuden gäller Miljonlotteriets marknadsföring via telefon.

– Vi är besvikna, men inväntar nu den juridiska processen, kommenterar IOGT-NTO:s generalsekreterare Peter Moilanen i ett sms till Accent.

IOGT-NTO har via en advokat lämnat in ett yttrande där man menar att ett interimistiskt förbud skulle vara oproportionerligt med hänvisning till de förbättringar som Miljonlotteriet gjort sedan situationerna uppkom.

Frågan väntas pågå under upp till ett par månader innan vidare beslut åt endera håll lämnas.

Lästips:  Svenska Spel: 78 st miljonvinster under det andra kvartalet

Reklam: Med Ratsits nya tjänst Lönekollen kan du anonymt se lönen på alla i Sverige över 18 år. Utöver detta kan du även se inkomst av kapital och eventuella betalningsanmärkningar. Klicka här för att läsa mer.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start