Nyheter om spel och spelbranschen

Inför Tips-SM: Dags att utse årets bästa stryktippare

Dela den här artikeln:

Lördagen den 21 oktober går startskottet till Sveriges största speltävling på fotboll. Tips-SM är en naturlig höjdpunkt för många av de 750 000 stryktippare i landet. Tävlingen avgörs som vanligt både individuellt och i lag.

Tipstävlingarna avlöser varandra just nu. ATG drog nyligen igång årets upplaga av ”VM i V75” och det stundande Tips-SM-mästerskapet blir det 21:a i ordningen.

– Bästa lag och individuella tippare gör upp om titlarna, fotbollsresor och prispengar på upp till 300 000 kronor. Startsignalen för tävlingen, den 21:a gången i ordning, blåser igång klockan 16:00, meddelar Svenska Spel.

För att delta i den individuella tävlingen såväl som i lagtävlingen spelas ett 64-raders system på Stryktipset. De fem bästa av totalt 6 omgångar räknas i tävlingen. Finalen avgörs genom en kunskapstävling om fotboll som äger rum den 14 december i Stockholm.

Lästips:  Svenska Spel lanserar odds och poolspel på trav

En tävling som tilltalar många

Förra året tävlade 62 896 i den individuella tävlingen och 3 113 i lagtävlingen.

– Det är en stark tradition att spela Tips-SM. Det är en tävling som tilltalar kompisar, generationer, grannar och stryktippare på samma arbetsplats oavsett ålder eller tidigare erfarenheter när de tillsammans och under flera omgångar kämpar om en plats i finalen och slutligen titlarna, berättar Monica Sandström från Svenska Spel.

Förutom mästartitlar så går 300 000 kronor till vinnaren av den individuella tävlingen och 50 000 kronor till varje lagmedlem i det lag som vinner lagtävlingen samt resor till Premier League.


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start