Nyheter om spel och spelbranschen

Catena Medias vd lämnar med omedelbar verkan

Dela den här artikeln:

Robert Andersson lämnar Catena Media med omedelbar verkan och Henrik Persson Ekdahl har av bolagets styrelse utsetts till tillförordnad vd.

– Styrelsen har tagit initiativ till denna vd-förändring för att fullfölja bolagets strategi, fortsatta tillväxt och skapa aktieägarvärde, meddelar Catena Media i pressinformation.

Henrik Persson Ekdahl tillträder som tillförordnad vd. Han är styrelseledamot i Catena Media och även partner i Optimizer Invest Ltd som är en av huvudägarna i Catena Media.

Han kommer nu aktivt att arbeta för att med full kraft driva Catena Medias fortsatta tillväxt och skapa aktieägarvärde, meddelar bolaget.

Lästips:  Ulf Hörnberg utsedd till tillförordnad vd och koncernchef för Svensk Travsport

Styrelseordföranden: Bolaget går in i en ny fas

Tidigare vd, Robert Andersson, erhåller en uppsägningslön för sex månader och ett avgångsvederlag motsvarande ytterligare sex månaders månadslön.

– Catena Media har på kort tid gått igenom flera tillväxtstadier. Robert Andersson hade uppdraget att börsintroducera bolaget och sedan föra in det på Nasdaq Stockholm, något han gjort med mycket goda resultat, berättar Kathryn Moore Baker, styrelseordförande i Catena Media.

Hon fortsätter:

– Vi är mycket glada över att Henrik Persson Ekdahl tar sig an uppdraget som tillförordnad vd. Det sätter tonen för vad vi vill åstadkomma framöver. Vi kommer att fortsätta arbeta med vår starka tillväxtstrategi och söka efter en permanent vd i sinom tid.

Henrik Persson Ekdahl har erfarenhet som ledare och vd för bland andra Betsafe och Betsson Group.


Reklam: Med Ratsits nya tjänst Lönekollen kan du anonymt se lönen på alla i Sverige över 18 år. Utöver detta kan du även se inkomst av kapital och eventuella betalningsanmärkningar. Klicka här för att läsa mer.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start