Nyheter om spel och spelbranschen

DN:s granskning: Socialdemokraternas lotteri erbjuder spel på kredit – 8 000 personer har drivits till Kronofogden

I en granskning av Kombispel kan DN avslöja att spelbolaget ”med offensiv marknadsföring säljer lotter på kredit till redan skuldsatta. Sedan 2014 har 8 000 personer drivits till Kronofogden för att de inte betalat sina lotter”.

Kombispel, vars vd lämnade i våras, drivs av den ekonomiska föreningen A-lotterierna med syfte att stötta Socialdemokraterna och SSU.

– Under de senaste tio åren har över 500 miljoner kronor av partiets intäkter kommit från spelverksamhetens vinst, och mer än 90 procent av ungdomsförbundet SSU:s inkomster kommer från lotterna, skriver DN.

– Under 2016 motsvarade lotterierna en tredjedel av partiets egna intäkter, vid sidan av statsbidragen. Tillskottet från lotterierna är mer än dubbelt så stort som bidragen från LO-förbunden.

Lästips:  Lotteriinspektionens årsredovisning 2017

Över 8 000 ärenden hos Kronofogden

Kombispels lotter säljs genom prenumerationer och kan betalas på faktura i efterhand. DN har tagit del av spelbolagets ärenden hos Kronofogden, ärenden som visar att sedan 2014 har 8 079 personer ansökt om betalningsföreläggande.

Lotteriinspektionen säger i en kommentar att informationen i DN:s granskning av Socialdemokraternas lotteri är en nyhet myndigheten ska titta närmare på.

– Den får vi titta på framöver, om det tyder på att man behöver se över undantaget. Alla uppgifter som kommer in ska tas med i bedömningen och det kan också leda till andra typer av tillsynsaktiviteter, säger Patrik Gustavsson till tidningen.

Ta del av hela granskningen här hos DN: S säljer lotter på kredit till skuldsatta och driver tusentals till Kronofogden


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start