Nyheter om spel och spelbranschen

Betssons vd lämnar med omedelbar verkan

Under måndagen meddelar Betsson att vd Ulrik Bengtsson lämnar koncernen med omedelbar verkan. ”Vi har olika uppfattningar om några prioriteringar framåt”, säger han om styrelsens strategi.

Styrelsen och Ulrik Bengtsson har kommit överens om att spel-vd:n, som tillträdde 1 mars 2016, lämnar posten som vd och koncernchef i Betsson.

– Ulrik Bengtsson har gjort goda insatser för Betsson under de fem år han har varit anställd i koncernen. Han har tydliggjort strategin och genomdrivit betydelsefulla produktlanseringar, kommenterar Pontus Lindwall, styrelseordförande i Betsson, i ett pressmeddelande.

– På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Ulrik för hans arbete.

Lästips:  DNS-blockering föreslås i Norge

”Egentligen inget drama”

Ulrik berättar att han och styrelsen har olika uppfattningar i strategiska frågor.

– Det är egentligen inget drama. Vi har lite olika uppfattningar om några prioriteringar framåt i Betsson. I ett sådant scenario – jag har varit i koncernen ganska länge – är det bättre att gå åt olika håll, säger Ulrik Bengtsson enligt SvD.

Styrelsen ska ha inlett processen att rekrytera en ny ordinarie vd för Betsson.

Tills dess att en ny vd rekryterats har styrelsen beslutat att utse Pontus Lindwall till vd i Betsson. Hans roll som styrelseordförande ges tills vidare till styrelseledamoten Patrick Svensk.


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start