Nyheter om spel och spelbranschen

Tidigare PR-chefen: ”Vissa företag i branschen tvingas bli mer professionella”

Spelbolaget Vera&John gör en omorganisation där flera av tjänsterna i Stockholm flyttas till Malta. Både marknadsdirektör och PR-chef väljer att sluta, skriver Dagens Media.

– Ingen av oss kände att en flytt till Malta var ett alternativ. Vi tycker för mycket om våra barn, familjer och det svenska klimatet för att på allvar överväga erbjudandet. Men vi skiljs som vänner och vi önskar självklart företaget all lycka framöver, säger Paul Macksey, som var marknadsdirektör på Vera&John, till Dagens Media.

Lästips:  Ken Lennaárd: "Zlatans beslut är svårt att förstå"

Tillträdde i april – lämnar i juni

PR-chefen Max Lagerbäck kom till Vera&John så sent som i april. Han berättade då om sitt uppdrag:

– Ingen kan ha undgått att branschen kännetecknas av stenhård konkurrens och att de olika aktörerna idag kommunicerar på sätt som är förvillade likt varandra. Det är en suboptimal situation, sade han .

– Min primära uppgift blir därför att tillsammans med det globala brand-teamet vässa Vera & Johns kommunikation i alla tillgängliga kanaler för att ytterligare stärka varumärket, berättade Max Lagerbäck när han tillträdde tjänsten i början av april.

Lästips:  DNS-blockering föreslås i Norge

Spår ”en mycket smärtsam process” för några av spelbolagen

På frågan om vad de har lärt sig av spelbranschen svarar Max Lagerbäck:

– Att det är en mycket ung bransch, fylld av lycksökare och galna infall. Men också, i vissa fall, av exempellös lönsamhet och framgång.

Han fortsätter:

– Med kommande omregleringar och minskade marginaler kommer vissa företag i branschen tvingas bli mer professionella. För några kommer det troligtvis bli en mycket smärtsam process, spår Max Lagerbäck.


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start