Nyheter om spel och spelbranschen

Maria Wennerberg Sedigh värvas till Spelbranschens Riksorganisation

Från och med 15 augusti kommer Maria Wennerberg Sedigh att börja arbeta på Spelbranschens Riksorganisation (SPER) som senior rådgivare. Hon kommer närmast från Lotteriinspektionen.

Maria Wennerberg Sedigh kommer bland annat att ansvara för att SPER:s självreglerande riktlinjer utvecklas och överensstämmer med nya regleringar och ett hållbart fokus på spelmarknaden.

En viktig del kommer även vara att stärka och bredda SPER:s erbjudande för medlemmarna och att utveckla branschens ansvarsarbete, meddelar riksorganisationen.

– Jag är självklart väldigt glad att få Maria som kollega. Vi har båda ett lösningsorienterat och positivt förhållningssätt att utveckla spelbranschen till en välfungerande, sund och modern marknad. Våra blickar är vända framåt, det här kommer att bli både roligt och bra, säger Jenny Nilzon, vd Spelbranschens Riksorganisation.

Lästips:  ATG: "Intresset för spel på hästar i Sverige är större än någonsin"

Var involverad i spelutredningen

Maria Wennerberg Sedigh kommer närmast från Lotteriinspektionen, där hon i sex år varit senior rådgivare med ansvar för bland annat internationella relationer.

Hon var också sekreterare i spellicensutredningen som nyligen överlämnade sitt betänkande till regeringen.

– Jag har jobbat med spelreglering större delen av mitt yrkesverksamma liv. Nu känns det roligt och utvecklande med ett nytt uppdrag där jag ändå stannar kvar i spelbranschen, som är en intressant och spännande marknad under stark utveckling, säger Maria Wennerberg Sedigh.

Hon fortsätter:

– Jag kommer inte från branschen utan från regleringssidan, vilket jag hoppas och tror är en fördel. Jag ser fram emot att tillsammans med Jenny utveckla SPER som branschorganisation.

Innan sin sejour på Lotteriinspektionen arbetade Maria Wennerberg Sedigh åtta år på Finansdepartementet med spelreglering.


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start