Nyheter om spel och spelbranschen

Miljonlotteriet får tre nya styrelseledamöter – två med Svenska Spel-bakgrund

Under våren har IOGT-NTO-ägda Miljonlotteriet tillsatt tre nya ledamöter till sin styrelse.

Spelbolaget kommunicerar att de ideella lotterierna står inför stora utmaningar i samband med omregleringen av spelmarknaden, inte minst genom en ökande digitalisering och konkurrens från kommersiella bolag.

— Jag är otroligt nöjd över den breda kompetens styrelsen nu kommer ha och som täcker in våra prioriterade områden väl inför framtiden, säger Johnny Mostacero, förbundsordförande för IOGT-NTO.

Han fortsätter:

— De folkrörelseägda lotterierna har en helt annan grund än de rena kommersiella bolagen som nu kommer in på marknaden. För oss är det viktigt att bevara den särarten och att ideella organisationer även i fortsättningen har möjlighet att finansiera alla de insatser som gör skillnad för människor varje dag i hela landet.

– Med den här styrelsen står Miljonlotteriet väl rustade för den utmaningen, säger Johnny Mostacero.

Lästips:  Kvartalsrapport: Nettospelintäkterna fortsätter öka för Svenska Spel

Petra Steenhouwer

Petra var tidigare Produkt- och Marknadschef för Svenska Spels Turspelsportfölj och utsågs nyligen till en av Sveriges 100 framtida ledare av talangnätverket 4Potentials.

— Jag är väldigt glad över uppdraget, och tror att min förståelse för turspelssegmentet, och kanske ännu mer min bakgrund med fokus på vidareutveckling av ledande varumärken och produkter, samt digital transformation och marknadsaktivering, kan bidra till Miljonlotteriets resa framåt.

Hon fortsätter:

– För mig personligen, är dessutom kopplingen till IOGT-NTO oerhört starkt, och jag ser fram emot att få mer förståelse för dess verksamhet.

Lästips:  Omregleringen: Propositionen publicerad i sin helhet

Anders Örnulf

Anders har bakgrund som chef och ledare inom ekonomi och controlling.

— Jag ser fram mot att hjälpa Miljonlotteriet och IOGT-NTO att hitta sin roll i en omreglerad spelmarknad. De ideella föreningarna och folkrörelsen har en viktig funktion i samhället och vi ska fortsätta utveckla Miljonlotteriet till ett konkurrenskraftigt alternativ, säger han.

Lästips:  Svenska Spel förlänger med svensk handboll

Per Melander

Per har erfarenhet av företagsledning och digitala affärer och bakgrund som journalist och förlagsdirektör.

— Vi står inför en väldigt spännande framtid med den nya, omreglerade, spelmarknaden och jag ser fram emot de utmaningar och möjligheter som en ökad digitalisering ger, säger Per Melander.

Sedan tidigare fortsätter Erik Wagner som ledamot samt Anna Katarina Bergsten som ordförande.


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start