Nyheter om spel och spelbranschen

Vd Christer Fahlstedt om 2016: ”Paf står starkt”

Under fjolåret gjorde Paf, Ålands Penningautomatförening, en vinst på 15,2 miljoner euro, vilket är en minskning med 7,5 miljoner euro jämfört med föregående år. Trots minskningen ser vd Christer Fahlstedt ljust på framtiden.

Spelbolagets totala intäkter ökade från 110 miljoner euro till strax över 113 miljoner euro, vilket kan noteras är den högsta siffran i Pafs historia.

Ålands regionala regering föreslår att 20 miljoner euro delas ut till samhällsnyttan.

Lästips:  Bethards marknadschef om samarbetet med Zlatan

Online ökar och fysiskt spel minskar

Medan Pafs totala resultat minskade från 22,7 miljoner euro 2015 till 15,2 miljoner euro 2016 ökade omsättningen från onlineverksamheten med 7% jämfört med föregående år, till 81,9 miljoner euro.

Omsättningen från den fysiska spelverksamhet på land och ombord på fartyg minskade däremot med 7% jämfört med föregående år, till 31,5 miljoner euro.

– Vi har lyckats hålla momentum och leverera ett relativt starkt resultat, med tanke på omständigheten att vi befinner oss i en omställningsperiod, säger Christer Fahlstedt, vd på Paf.

Lästips:  Spellagstiftningen: Lagrådet publicerar sitt yttrande

Vill röra sig ännu snabbare

Bolagets vd fortsätter:

– Bortsett från några engångsposter är rörelseresultatet för 2016 i linje med den starka utvecklingen föregående år. Pafs produkter har blivit mer konkurrenskraftiga under året och vi har många spännande innovationer och nya funktioner på gång under 2017.

– Dessutom genomför vi några organisatoriska förändringar för att gradvis skapa optimala förutsättningar för att röra oss ännu snabbare, berättar Christer Fahlstedt.

Lästips:  Paf rullar ut VM-kampanj: "Fotboll, freespins & Kennet"

2016 var ett händelserikt år för Paf

Förutom stora förändringar i ledningen har spelbolaget firat 50-årsjubileum, flyttat till sitt nya huvudkontor och initierat ett samarbete med det norska rederiet Color Line.

– Paf står starkt och vi tror att vi redan 2017 är tillbaka på samma resultatnivå som 2015, säger Christer Fahlstedt.

Paf grundades 1966 för att generera medel till goda ändamål på Åland. Sedan starten, 1966, har bolaget genererat över 300 miljoner euro till allmännyttan på ön.

I år föreslår Pafs styrelse att 20 miljoner euro delas ut till samhället, bland annat i form av stöd till föreningar som arbetar inom områden som miljö, kultur och idrott.

Hela Pafs årsberättelse finns att ladda ned här (pdf).


 *** Inbjudan: Kom på Spelfrukost i Stockholm 24 maj! 


*** Se allas löner och ta del av lönestatistik: Ratsitkatalogen 2018


 *** Förverkliga dina drömmar: Spara i aktier eller fonder hos Avanza 


*** Alltid fast pris, aldrig bindningstid. Behåll ditt nummer med Fello mobilabonnemang.


*** Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza, Fello och Ratsit. Om du väljer att köpa något via dem går en liten summa till The Gambler Magazine. Länkarna är ett sätt att minska sajtens kostnader. Använd dem gärna.

Gå till Start