Nyheter om spel och spelbranschen

RF sjösätter informationssatsning mot matchfixning

Dela den här artikeln:

Riksidrottsförbundet, Ettanfotboll och Svenska Fotbollförbundet tar gemensamt krafttag i kampen mot matchfixning. Under 2016 kommer samtliga 28 föreningar i herrarnas division 1 norra och södra att besökas och utbildas av Riksidrottsförbundets samordnare mot matchfixning.

– Matchfixing är det största hotet mot hela fotbollens integritet och trovärdighet – ett större hot än dopingproblematiken, det menar Riksidrottsförbundet som tillsammans med svensk fotboll sjösätter en informationssatsning mot matchfixning.

”För att motverka det här (matchfixning) måste vi besöka föreningarna”

Under de senaste åren har det förekommit ett antal misstänkta så kallade ”läggmatcher” i Sverige, matcher som spelats ner till division 3.

– Vi har sett faktiska problem i division 1-serierna och för att motverka det här måste vi besöka föreningarna och informera om vad matchfixing är och vikten av att säga nej, säger Johan Claesson, samordnare mot matchfixing hos Riksidrottsförbundet.

Han fortsätter:

– En annan del är att få spelarna och ledarna att förstå hur viktigt det är att de rapporterar det de känner till.

Satsningen även ett sätt att lyssna

För ett år sedan togs beslut om höjda straff och fler straffbelagda handlingar i det matchfixingreglemente som gäller inom idrotten. Något som kan drabba spelare och ledare hårt om de inte är medvetna om regler och gränsdragningar.

Lästips:  Anna och Emil blir ambassadörer för Folkspel

– Informationssatsningen ger oss också en god möjlighet att komma ut på golvet och höra hur vi kan förbättra vårt arbete för att på bästa sätt hjälpa idrottarna att undvika att ge sig in i matchfixing, avslutar Johan Claesson.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start