Nyheter om spel och spelbranschen

V75 körs i 73 omgångar 2016 – här är hela nästa års schema

Dela den här artikeln:

Under 2016 kommer totalt 73 omgångar genomföras och liksom i år ingår några av de största loppen i grannländerna. Även schemat för sommaronsdagarna är klara och publicerade.

2016 körs 73 omgångar, jämfört med 72 stycken 2015. Det är två nytillkomna omgångar, Kallblodskriteriet söndagen den 7 augusti på Dannero och Juldagen på Umåker.

Uttagningarna till Svenskt Trav-Derby blir V86-tävlingar istället för V75.

– Vi har ett otroligt intressant och spännande V75-år framför oss, där 23 av våra travbanor får möjlighet att arrangera vår största och viktigaste tävlingstyp. Nytt för i år är att Dannero kör Kallblodskriteriet med V75 söndagen den 7 augusti, berättar Petter Johansson, sportchef Svensk Travsport.

Petter fortsätter:

– Tidigare har Solänget, Skellefteå och Dannero alternerat att köra V75 två av tre år. Det tredje året har respektive bana fått arrangera V86-sommar, men 2016 får de varsin V75-dag.

V86 med omgångar runt i landet

Första stoppet för V86 blir 1 juni hos Norrtrav (Boden/Skellefteå). Det sista är 28 augusti på Jägersro med uttagningarna till Svenskt Trav-Derby och Derbystoet.

– Vi ser verkligen fram emot 2016 och med det nya schemat spikat är jag övertygad om att vi kommer kunna bjuda på många högtidstunder för våra spelare och travälskare under det kommande året, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth.

Lästips:  Thomas Bodström blir ny krönikör för Folkspel: "Jag har massor av åsikter"

Han tillägger:

– Under 2016 kommer vi också fortsätta att utveckla både V75 och V86 för att skapa en ännu mer engagerande upplevelse och ge fler chansen att upptäcka den spännande mixen av sport och spel.

Hela V75- schemat inklusive sommaronsdagarna för 2016 finns tillgängligt för nedladdning här (pdf).


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start