Nyheter om spel och spelbranschen

Video: Reklamfilmen som inte döljer spelets villkor och baksidor

Dela den här artikeln:

Betsafe har precis släppt en ny reklamfilm som, lite oväntat kan tyckas, går rakt på sak och ”avslöjar” spelbranschens ”smutsiga”(?) affärsidé och marknadsföringsmetoder. Se den i dess helhet här nedan.

Huvudpersonen berättar stolt att man som spelbolag lever på spelarens förväntningar.

”Spel är enkelt: När Du förlorar, så vinner vi. Och när du vinner, så vinner vi ändå. För att vinnare vill fortsätta vinna.”

Och lika rakt på sak är man med den spelform som får flest att fastna i spelberoende – nätcasino. Efter ljudeffekter och ”Spin, spin, win!” säger man kort och gott:

”Om det var så enkelt [att vinna], hur kommer det sig då att det alltid är så stora jackpotar?”

Hymlar inte för spelets baksidor

Man fortsätter:

”Och sen har vi de typiska ’bullshit-erbjudandena’ [freespins, välkomstbonusar mm.]. Well, we have them too. Allt för att påminna dig om att nästa spin kan ge dig den stora vinsten, trots att det förmodligen inte kommer hända… men det kan ju…”

Med avslutningen:

”The odds are, you don’t have what it takes to beat us in the long run… because we are ”in it to win it”, are you?”

Se filmen här nedan – och kommentera på vår Facebooksida eller mejla oss på redaktionen@thegamblermagazine.se med vad du tycker.

Lästips:  Lotteriinspektionen lanserar Spelpaus – nationellt avstängningssystem


*** Efter två år av skrivande släpper Magnus Berglund och Frans Fransson boken Hållbar sponsring. Boken är en handbok med teori, tips och inspiration. Ett stort fokus har lagts på idrottens samhällsnytta. Läs mer om boken här. Köp boken här: Tictail, Adlibris eller Bokus.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev

Dela den här artikeln:
Gå till Start