Nyheter om spel och spelbranschen

Landslagsman och nio andra åtalade för matchfixing

Dela den här artikeln:

Fem före detta spelare och fem andra misstänkta var inkallade till brottmålsdomstol under fredagen. Det här var en början av en 10-dagars prövning av deras inblandning i en serie uppgjorda matcher som drabbade den österrikiska fotbollen i fjol.

De tio åtalade, däribland före detta landslagsmannen Sanel Kuljic, har åtalats för manipulation av 18 inhemska ligamatcher i Österrikes två högsta divisioner. Läggmatcherna ska ha skett från 2004 och pågått till oktober förra året.

Spelarna uppges ha fått mellan 7 000 och 25 000 Euro per match för att på olika sätt påverka utgången av matcherna. Uppdragen ska ha kommit från Österrike, Albanien, Serbien och Tjetjenien och åklagaren låter meddela att minst 15 personer fortfarande är under utredning, men att 18 andra friats på grund av bristande bevis.

Läs mer här.


*** Sponsrat: Visste du att TR Media når ca 300 000 spelintresserade varje vecka?


*** Vad är ROI? WikiBet ger svar och reder ut begreppet.


***  Följ med i spelbranschen genom att prenumerera på The Gambler Magazines nyhetsbrev


*** Boktips: Hållbar sponsring – en handbok för dig som vill ha fler sponsorer.

Dela den här artikeln:
Gå till Start